Шоколадно-горіхове печиво без борошна: 2 — 2,75 склянки меленого волоського горіха 3 склянки цукрової пудри 1/2 склянки + 3 столових ложка несолодкого какао-порошку 1/4 чайної ложки солі 4 великих білки кімнатної температури 1 столова ложка екстракту ванілі. Нагрійте духовку до 175 градусів. Викладіть половинки волоських горіхів на деку і відправте в духовку. Підсмажте горіхи 8-10 хвилин до золотистого стану. Злегка остудіть, перекладіть на робочу поверхню і дрібно порубаєте. Зменшіть температуру до 160 градусів, 2 деко застеліть папером для випічки. У великій мисці збийте міксером цукрову пудру, какао, сіль і нарубані горіхи. Продовжуючи збивати, додайте білки і ванілін. Збивайте не дуже довго — інакше печиво стане жорстким. Викладіть невеликі порції тіста (близько 12) на пристойній відстані. Випікайте 14-16 хвилин, верхівка печива почне тріскатися. Переверніть листи іншою стороною, щоб печиво випікалося рівномірно. Тримайте приблизно стільки ж. Повністю остудіть печиво. Зберігайте до трьох днів.
|