Шоколадний торт (без борошна): 6 яєць 150 гр. цукру 50 гр. какао пакетик 20-процентних вершків (200 гр.) 2 плитки 75-відсоткового шоколаду невеликий шматочок масла для мастила. Білки збиваємо до пружної піни. Додаємо половину цукру (75 г). Збиваємо ще 1 хвилину. Желкти збиваємо до білого з цукром, що залишився. Додаємо какао, акуратно перемішуємо. Повинна вийти ось така шоколадна маса. Поступово втручається в неї білки. На деко кладемо папір для випічки, змащуємо її тонким шаром масла. Распределеяем тісто. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин. Тісто спочатку підніметься, а потім впаде – не лякайтеся-це нормально. Даємо коржу охолонути. Розрізаємо на 4 однакові частини, відокремлюємо від паперу. Робимо крем. Для цього вершки нагріваємо майже до кипіння, але не кип'ятимо. Знімаємо з вогню, кладемо поламаний на шматочки шоколад. Заважаємо, чекаємо поки шоколад розчинеться і вийде однорідний шоколадний крем. Верхній шар, а також борту теж змащуємо кремом. Відправляємо готовий тортик в холодильник на 1 годину. Після цього можна насолоджуватися.
|