Шоколадний мус з хурмою: 1 хурма, 25 грам цукру, 20 мл кленового сиропу, 2 ст. л. какао порошку, 3 ст. л. лимонного соку. Візьміть хурму (бажано сорти шарон) і гарненько вимийте її. Просушіть і очистіть від шкірки. Наріжте кубиками. Потім пюрировать кілька хвилин за допомогою блендера. Додати 1 ст. л. кленового сиропу і 1 ст. л. цукру. Гарненько збити отриману масу. Потім в отримане пюре додати какао порошок частинами. Ще раз збити. Отриманий шоколадний мус з хурмою викласти в креманку і охолодити в морозильній камері протягом 15 хвилин. Перед подачею на стіл прикрасити стружкою з білого шоколаду і малиною. Подавати до столу як десерт. Варто зауважити, що цукор в мусі можна замінити медом. В якості прикраси можна також взяти гілочку м'яти, будь-які ягоди, часточку хурми. Дуже смачну страву, спробуйте!
|