Чудовий рецепт надзвичайно смачних цукерок, які дуже порадують ваших домашніх ласунів і чудово підійдуть в якості частування до чаю - смачне хрустке шоколадне ласощі! До того ж рецепт таких цукерок досить незвичайний - всі вже давно звикли до печива приготовленому на основі вівсяних пластівців, але робити цукерки використовуючи даний продукт все-таки досить незвично...
Список необхідних для приготування цукерок продуктів: одна плитка (100 грамів) білого шоколаду (або іншого за вашим смаком), 30 грамів вівсяних пластівців, а також по одній чайній ложці натурального меду (бажано рідкого) і рома.
Готуються такі цукерки дуже легко, та й склад їх (як зазначено вище) немудрий. Для початку на суху сковорідку необхідно вилити мед і всипати до нього вівсяні пластівці, після чого смажити їх на помірному вогні, поки вони не зарум'яняться. До речі мед цілком можна замінити цукром, але в цьому випадку його слід спочатку розтопити і вже після додавати пластівці. Шоколад розтопити на паровій бані, потім трохи остудити його і ретельно змішати з підготовленими пластівцями і ромом, після чого розкласти масу по формах і поставити на 15-20 хвилин в морозилку, а потім вийняти з формочок.