«Шоколадне молоко» желейний: Свіже молоко 350 грам Кухонна желатин в порошку пару столових ложок пісочний Цукор 4 столові ложки або по смаку Порошок какао без цукру 2 столові ложки Ванільний екстракт 1 чайна ложка. Спочатку будемо готувати темне желе. Змішуємо какао з двома столовими ложками піскового цукру і 1 склянкою молока. Відправляємо суміш на вогонь, помішуємо, доводимо до кипіння. Знімаємо з плити і акуратно додаємо 1 столову ложку желатину. Залишаємо масу стояти на 10 хвилин. Потім повертаємо на плиту і помішуємо її до закипання. Проціджуємо. Викладаємо шоколадний шар у форму або креманку. Відправляємо в холод на кілька годин, щоб він застиг. З'єднуємо 1 столову ложку цукрового піску і другий стакан молока, додаємо ваніль. Готуємо світле желе з таким же способом, як і темне. Заливаємо білим желе темний шар, коли останній застигне. Число шарів можна робити за бажанням. вживати можна після того, як все застигне.
|