Загалом-то, секрет смачного шоколадного масла простий - потрібно хороше вершкове масло, домашнє бажано, ну або в крайньому випадку перевірене магазинне. І ваш улюблений шоколад - у кого-то це чорний, у кого - молочний. Звичайно, шоколад повинен бути без родзинок, горішків і інших добавок. Ось що знадобиться: 200 грам вершкового масла, третина плитки шоколаду (30 грам), дві столові ложки какао-порошку, дві - три столові ложки цукрової пудри (за смаком).
Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, воно повинно стати мягковатым, пластичним, але ні в якому разі не поганим! Шоколад розтопити на водяній бані, зняти і дати трохи охолонути. Якщо шоколад попадеться «тугоплавким» - буде з працею плавитися - додайте столову ложку молока.
Поки остигає шоколад, перемішайте какао з цукровою пудрою, додайте цю суміш в масло і добре перемішайте (але не збивайте). Як тільки шоколад охолоне, додавайте його, відразу ж розмішуйте ложкою до однорідної консистенції і рівного кольору. Форму застелити харчовою плівкою, викладіть в неї шоколадне масло і поставте в холодильник поки не застигне. Потім переверніть на тарілку і зніміть плівку. Все, смачне шоколадне масло готове!
|