Шоколад в домашніх умовах: 50 грамів масла какао, яке продається брусками або плитками. 200 грамів тертого какао. Замінити його можна порошком какао. 8 столових ложок цукру. Замінити його можна пудрою. 10 гр. звичайного вершкового масла. Використовуючи водну баню, розтопіть масло-какао і вершкове масло. Додайте туди порошок або терте какао, на свій розсуд. Після цього необхідно додати цукор і чекати повного його розчинення. Додати можна і пудру . Для любителів чорного шоколаду процес практично закінчений, тепер ви можете сміливо розливати масу у формочки. Ідеальним варіантом будуть силіконові, вони можуть бути різних форм, до того ж потім буде простіше дістати з них шоколад. Любителям поласувати молочним шоколадом, потрібні ще й приготовлені заздалегідь вершки. Після цього дочекайтеся остигання шоколадної маси і поставте форми в холодильник. Почекати приблизно годину і робіть пробу. Шоколад вийти.
|