Популярний ніжний італійський сир фета зазвичай використовують, просто посипаючи салати зверху. Тут же він виступає в якості інгредієнта заправки.Можно замінити кубики фета не дуже солоною бринзою. Необхідні продукти: 2 курячих філе, 2 великих помідора (беріть не соковиті, з тонкою шкіркою і брызжущие соком, а ґрунтовні м'ясисті), 1 біла салатна цибулина, 1 червоний болгарський перець, 1 несолодке зелене яблуко (антонівка або семеринка), 1 їдальня ложка лимонного соку, склянка сиру фета, склянка майонезу, сіль, чорний мелений перець. Процес приготування: куряче філе покласти в підсолений окріп і варити до м'якості, охолодити і порізати кубиками. Помідори і болгарський перець теж нашаткувати дрібним кубиком. І аналогічно подрібнити цибулину. Яблуко натерти на крупній тертці, збризнути лимонним соком. Змішати сир фета і майонез, трохи поперчити. Цією сумішшю і вкривати кожен шар: курка, помідори, цибуля, болгарський перець, яблуко. Дати настоятися півгодини в холодильнику.