Подавати салати та десерти в келихах люди придумали давно. Однак саме зараз мода на ці витончені порційні закуски досягла свого піку. Даний назва таких салатиків - веррины, і прийшли вони до нас із Франції. Для сервірування верринов використовують келихи або невеликі склянки красивої форми і об'ємом не більше 200 мл Веррины можуть бути закусочними (салати) і солодкими (десерти), однак в будь-якому випадку інгредієнти потрібно класти в келихи шарами.
Веррины з печінкою тріски.
Два яйця відварюємо круто, білки ріжемо кубиками, жовтки розтираємо. Сто грам маринованих корнішонів ріжемо кружечками, банку печінки тріски - шматочками. Білки кладемо на дно склянки, потім печінка тріски та корнішони. Зверху капаємо трохи майонезу. Посипаємо салат розтертими жовтками і прикрашаємо гілочкою кропу.
Веррины з полуницею та халвою.
Близько двохсот грам свіжої полуниці ріжемо пластинками. Три цукерки «Халва в шоколаді» ламаємо на шматочки. На дно келихів викладаємо шарами: трохи кукурудзяних пластівців, йогурт і полуницю. Шари повторюємо, зверху посипаємо пластівцями. Подаємо відразу після приготування, щоб пластівці не розмокли.
Побалуйте своїх гостей і домашніх цими закордонними шедеврами, і вони будуть вам дуже вдячні.
|