Головна » Статті » Рецепти

Що таке лобіо?
Лобіо - це страва з квасолі. Але от у питанні приготування існують розбіжності в поглядах одні господині вважають що це паштет з квасолі, інші впевнені, що лобіо - це тушкована квасоля в томаті. І ті, і інші праві.
Назва цієї страви походить від назви одного з видів бобових культур - лобии або гиацинтового боба. Гурмани стверджують, що тільки з цього виду квасолі можна приготувати даний лобіо. Але не варто витрачати час на пошуки екзотичного овоча. Смачне лобіо можна приготувати і з звичайної квасолі - з стручкової або з зерновий.
Із зеленої квасолі готують зелене лобіо. Підійде як свіжа квасоля, так і заморожена або навіть консервована. Варіантів приготування дуже багато. Часто зелене лобіо готують з м'ясом - з бараниною або з яловичиною, яку обсмажують до рум'яної скоринки, а потім додають цибулю і тушкують під кришкою до готовності м'яса. До готового м'яса кладуть нарізані шматочками стручки квасолі і тушкують до м'якості квасолі. Блюдо щедро посипають зеленню, часником і чорним перцем. Подають не раніше ніж через півгодини після приготування, щоб м'ясо і овочі просочилися ароматами один одного.
Можна приготувати лобіо і з зерен квасолі. Квасолю відварюють, трохи залишають у цілому вигляді, іншу розминають в пюре. Змішують обидва види квасолі, додають обсмажену цибулю, часник, зелень, товчені горіхи, сіль, спеції. У деяких рецептах присутній винний оцет, гранатовий сік або томатний соус.
Просмотров: 641
Категория: Рецепти |
| Теги: лобіо, квасолі

Рекомендовані рецепти:

Персиковий торт-суфле
Курячі зрази з грибами і рисом
Яблучні козинаки
Картопляне пюре з базиліком
Сирна "самса" з грибами
Рублене тісто
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: