Головна » Статті » Рецепти

Що таке асафетида?
Асафетіда - це пряність, практично невідома в Європі. Має різко виражений часниковий присмак, який при нагріванні значно посилюється. Додається в невеликій кількості, в основному знаходить застосування в кухні народів Сходу, зокрема - в томатних чатні, стравах з рису і баранини.
Отримують асафетіду з смолистого соку, витікаючого з надрізаних коренів рослин роду ферула. Навесні на коренях рослин роблять неглибокі надрізи, витікаючий сік збирають і дають йому висохнути природним шляхом. Висохлий сік стає білого кольору, але при зберіганні швидко темніє і набуває спочатку кремовий, а потім коричневий відтінок. У продаж асафетида надходить шматками або перемелена в суміші з борошном.
Парасолькове рослина ферула (Ferula assafoetida) виростає до трьох метрів заввишки, утворює красивий парасольку з дрібних квіток жовтого кольору, який височить на міцному, товстому стеблі. Цвіте ферула тільки один раз на шостому - десятому році життя. Запах у всіх частин ферулы дуже сильний, різкий, що нагадує запах гнилого часнику, довго не вивітрюється ні одягу, ні з рук. У роті присмак і запах часнику зберігається дуже довго і не зникає ні полосканням водою, ні горілкою, ні водою з лимонним соком.
Просмотров: 619
Категория: Рецепти |
| Теги: ні, ферула

Рекомендовані рецепти:

Печиво "Анзак"
Спагетті з шинкою і томатним соусом
Імбирно-медовий кекс з волоськими горіхами
Хлібні булочки з розмарином
Торт для ангела
Ватрушки "Трояндочки"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: