Приготований таким чином щербет чимось дуже схожий на той, який у часи мого дитинства продавався в магазинах; готуватися він в мікрохвильовій печі, причому дуже і дуже просто!
Список продуктів, які знадобляться: половина банки згущеного молока, половина склянки звичайного молока (бажано, звичайно ж, взяти молоко пожирніше), два з половиною склянки цукрового піску, 125 грамів вершкового масла (кімнатної температури), одна столова ложка рідкого меду, ванільний цукор і маленька щіпка солі.
Всі необхідні для приготування щербету інгредієнти слід з'єднати відповідної для готування в мікрохвильовій печі ємності і змішати. Після цього посудину відправити в мікрохвильову піч і готувати на максимальній потужності протягом 15 хвилин, при цьому кожні три хвилини зупиняючи приготування і перемішуючи масу. Потім масу знову добре перемішати (заважати не менше пари хвилин), перекласти її в неглибоку форму і дати щербету постояти близько 5-7 хвилин. Далі слід розрізати щербет на шматочки і дати постояти ще кілька хвилин.