Шашлик зі свинини в білому вині: М'ясо 500 г 8 шт Цибуля Лимон 1 шт Гранат 1 шт Сухе біле вино 200-300 р Червоний і чорний мелений перець, сіль. Для приготування цього шашлику можна взяти м'якоть, а можна і шматки свинини з кісточками. Обрізати жир, залишивши невеликий шар і нарізати шматками. Укласти м'ясо в емальований посуд, посипавши зверху сумішшю кінзи, кропу, базиліка, перцю. Додати різаного ріпчастої цибулі. Залити білим сухим вином так, щоб вино трохи закривало м'ясо. Додати сік одного вичавленого лимона. Закрити посуд кришкою, поставити в холодне місце на 3 ч. Готові замариновані шматки м'яса нанизати на шампур і смажити на вугіллі, збризкуючи м'ясо вином. На дно емальованої посуду викласти смажене м'ясо, посипати нарізаною кільцями ріпчастою цибулею, видавити сік одного граната, перемішати, накрити кришкою і дати постояти 10 хв.
|