Для тих, хто любить дивакуваті і премудрі рецепти (в загальному для тих, хто любить повозитися і здивувати своїх гостей) я знайшла ось такий цікавий рецепт. Сальтисон по-домашньому, готувати його будемо з курячого м'яса. Відразу обмовлюся, не зовсім звичний спосіб приготування.) Нам знадобляться одне кіло курячого м'яса, чисте філе краще не брати, воно суховатое, ідеально підійдуть до цього рецепту курячі стегенця. Кіло стегон, їдальня ложечка сухого желатину, паприка мелена (одна ложка), сіль і перець, сушеного кропу пів столової ложки, часнику один зубок (його або дрібно нарізати, або видавити через прес).
Шматочки м'яса (природно без єдиної кісточки), як можна дрібніше нарізаємо, змішуємо з паприкою, з желатином, з перцем, сіллю, часником. Всю цю суміш треба викласти в порожній пакет з-під будь-якого соку, при цьому пакет повинен бути з фольгою всередині. На годину залишаємо для маринування, потім пакет ставимо в каструльку, води в каструльку наливаємо і чим небудь треба сам пакет зверху придавити, щоб в процесі варіння він не зробив сальто (не перекинувся). Через півтори години варіння пакет виймаємо, трохи охолоджуємо і в холодильник переміщаємо. Ось і все, виходить чудовий, дуже навіть смачний сальтисон.))
|