Салат-желе з овочами: 200 грам моркви, 200 грам морозива зеленого горошку, 350 грам картоплі, 200 грам вареної шинки, 100 грам яблук, лимонний сік, сіль, перець, 6 столових ложок майонезу, 3 столових ложки сметани, 5 варених яєць, 200 овочевого бульйону, 20 грам желатину, 1 столова ложка гірчиці. Відварити і дрібно нарізати кубиками картоплю, моркву і додати горошок. Шинку і яблука дрібно порізати. Яблука скропити лимонним соком. Все змішати. Приготувати соус: змішати майонез, сметану, гірчицю, сіль, перець . В 200 грамах бульйону розвести желатин і все змішати. Вистелити форму харчовою плівкою, щоб краї звисали, половину салату розкласти на дно форми викласти яйця і накрити другою частиною овочів. Поставити салат на ніч у холодильник. Прикрасити солодкою паприкою.
|