Для приготування цього салату вам будуть потрібні наступні продукти: 200 грамів салямі, 100 еммєнтальского сиру, 200 грамів вермішелі (спіральок або рожков), три літри води, 100 г солоних огірків, два солодких перцю (один червоний і один зелений), три столові ложки майонезу і чотири столові ложки вершків, одна чайна ложка лимонного соку, дві-три столові ложки молока, сіль і мелений чорний перець за смаком. Спочатку необхідно підготувати макарони: їх треба засипати в киплячу воду і варити протягом близько 10-12 хвилин і стежити за тим, щоб вони не зварилися (таким чином вермішель повинна залишитися злегка твердою, але при цьому не повинна бути сирою). Салямі слід порізати соломкою; солодкий перець помити, розрізати навпіл і очистити від серцевини і насіння і потім нарізати кубиками середніх розмірів; солоні огірки і сир теж необхідно нарізати кубиками. Приготувати заправку для салату, для цього потрібно змішати вершки, майонез і лимонний сік, а якщо суміш вийде дуже густа. додати в неї дві-три ложки молока. Всі інгредієнти викласти в салатник і заправити підготовленою сумішшю, після чого салат перемішати і додати перець і сіль.