Селера - дуже корисний овоч, як його наземна зелена частина, так і корінь. Деякі не люблять його з-за специфічного запаху і присмаку, але завжди можна використовувати прянощі, щоб приглушити його присутність в блюдах.Ингредиенты: великий корінь селери, пучок зелені селери, морква, червоний болгарський перець, зубчик часнику, половина чайної ложки солі, 1 їдальня ложка лимонного соку, 2 столові ложки оливкової олії, мелені чорний і червоний перець. Процес приготування: на крупній тертці натерти корінь селери, трохи посолити і пом'яти виделкою, щоб виділився сік, нашаткувати тонкою соломкою або потерти моркву, дуже дрібно порізати стебла і листочки селери, часник продавити через часникодавку. Все змішати. Збити віночком сіль, лимонний сік, масло і перець, полити салат і ретельно перемішати. Нарізати болгарський перець тонкими смужками і прикрасити зверху. Нехай салат півгодини постоїть у холодильнику перед подачею на стіл.
|