Ось такий незвичайний салатик хочу вам сьогодні запропонувати. Він готується з звичайного пшона (пшоно зазвичай додають в суп або кашу з гарбузом варять). Інгредієнти: пшона сто грам, один літр води і один апельсин, два помідори, петрушка, олія, сік свіжого апельсина, мелений перець, сіль і сир бринза (або "фета").
Як готувати салат: пшоно попередньо потрібно промити і зварити в зазначеній вище кількості води. Воду треба трохи підсолити. Зварене пшоно на друшляк висипаємо і промиваємо. Тепер займемося апельсинами і помідорами. З апельсина треба зняти шкірку, нарізати м'якоть на дрібні шматочки. Помідори потрібно промити і нарізати кубиками. Змішуємо теплу кашу, помідори і шматочки апельсина, поливаємо соусом з соку апельсина і рослинної олії (змішати разом). Перець мелений і сир додаємо вже в блюдо, надавши салату гарний вигляд. Так само можна приготувати такий салат з додаванням нуту (консервований або відварену обсмажений). Приємного!