Якщо є вдома квашена капуста, власної засолювання чи покупна, то дуже швидко зробити з неї корисний салатик, додавши деякі смачні компоненты.На півкілограма квашеної капусти взяти 1 ріпчасту цибулину, 1 морква, 1 яблуко, мелений чорний перець і олію (будь-яке) за смаком. Злегка віджати сік з капусти, в якому вона була заквашена, якщо дуже кисла, промити холодною кип'яченою водою і відкинути на друшляк. Добре, якщо є цибулина біла салатна, тоді просто нарізати його півкільцями. Якщо ж дуже гіркий і їдкий ріпчасту цибулю, то обов'язково його потримати пару хвилин в окропі, а потім залити холодною водою на 10 хвилин, потім воду злити і обсушити. Почистити моркву і яблуко (краще солодке), натерти їх на крупній тертці. Все з'єднати, дуже добре перемішати, обов'язково посипати перцем, добре, якщо є млинок, щоб був мелений, а для заправки взяти нерафінована "домашнє" соняшникова олія, із запахом насіння. Тоді салат буде особливо смачним!
|