Продукти: 250 г помідорів, варене або смажене м'ясо куряче (біле), півпучка зеленого цибулі, півпучка базиліка, 100 грамів бринзи, одна ст. ложечка рубаною петрушки, сіль, часточка часнику, пів чайної ложки гірчиці, 3 стіл. ложки винного оцту, 4 стіл. ложки рослинної олії, мелений чорний перчик. Готуємо пряний томатний соус. Помідорчики обдаємо кіпяточком, чистимо, ріжемо на четвертинки, м'якоть рубаємо. На великому вогні, постійно помішуючи, уварюють помідорчики до стану пюре. Готове томатне пюре охолоджуємо.
Часник чистимо і рубаємо. Петрушку моєму, сушимо, обриваємо листочки, рубаємо. В ступці ретельно розтираємо часник, петрушку і сіль. Поступово додаємо оцет, гірчицю і по краплях вливаємо ростить. масло. Змішуємо вміст ступки з томатним пюре, приправляємо перцем.
Куряче філе ріжемо вздовж, тонкими скибочками. Зелений цибулька і базилік моєму, сушимо і ріжемо. Томатний соус викладаємо у велику салатницю, зверху у формі квіточки викладаємо скибочки філе, посипаємо цибулею і базиліком. Трьом на тертці бринзу і посипаємо салат. Подаємо зі свіжим багетом.
|