Салат зовні виходить досить красивим, рожево-мармурового кольору через спеціально пофарбованої заправки.Необходимые продукти: 300 гр очищених креветок, 300 гр консервованих маринованих печериць, пів склянки довгого рису, 1 салатна солодка цибулина, 1 червоний болгарський перець, пучок кропу, 3 столові ложки лимонного соку, сіль і перець за смаком. Заправка: 2 столові ложки майонезу, 1 їдальня ложка кетчупу або томатної пасти, по 1 чайній ложці конька і соєвого соусу. Процес приготування: креветки відварити в киплячій солоній воді з лавровим листом і трьома горошинами чорного перцю протягом 5 хвилин. Відкинути на друшляк, дати стекти воді, полити лимонним соком. Рис зварити до м'якості в склянці підсоленого окропу. Гриби, цибулю, болгарський перець нарізати невеликими кубиками, дрібно нашаткувати зелень. Всі підготовлені інгредієнти змішати. Збивати віночком всі компоненти заправки в однорідну масу, залити салат, перемішати, дати настоятися 15 хвилин в холодильнику.