Головна » Статті » Рецепти

Салат з креветками
Салат з креветками:

4 столові ложки винного оцту
1/4 склянки 1 столова ложка оливкової олії
3 зубчики часнику, подрібненого
1 столова ложка діжонської гірчиці
1 столова ложка свіжого орегано, подрібненого (можна замінити сухим)
1 столова ложка свіжого зеленого цибулі, дрібно нарізаного
350 г консервованої білої квасолі, без рідини
400 г великих креветок, очищених
1 цибуля-шалот (або ріпчаста), нарізаний тонкими кільцями
1 чашка нарізаних помідорів
6 чашок зеленого листового салату, розірваного на маленькі шматочки
сіль
мелений перець
зелена цибуля для прикраси
грінки.

Дрібно наріжте орегано і зелена цибуля, цибуля-шалот або ріпчаста — тонкими кільцями, помідори — шматочками. У середній мисці змішайте оцет, часник, цибуля, орегано, діжонську гірчицю і 1/2 чайної ложки меленого перцю. Повільно влийте 1/4 склянки оливкової олії, постійно збиваючи. У великій мисці змішайте квасоля, помідори і цибулю кільцями. Полийте 5 столовими ложками заправки і перемішайте. Перемішайте креветки з рештою 1 столовою ложкою оливкової олії, приправити сіллю і перцем. Розігрійте сковороду на сильному вогні і смажте креветки, щоб стали непрозорими, близько 3 хвилин з кожного боку. Помістіть рвані листя салату на окремі тарілки або блюдо і полийте частиною, що залишилася заправки. Викладіть зверху салат і накрийте кількома креветками. Полийте ще заправки поверх креветок. Додайте трохи сухарів і прикрасьте зеленою цибулею. Подавайте відразу ж.

Просмотров: 406
Категория: Рецепти |
| Теги: столова, оливкової

Рекомендовані рецепти:

Прісна корж зі шпинатом
Домашній кекс
Цукерки "Вишневий мармелад"
Тортик "На графських руїнах"
Салат сирно-апельсиновий
Фініковий кекс
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: