Салат з креветками: 4 столові ложки винного оцту 1/4 склянки 1 столова ложка оливкової олії 3 зубчики часнику, подрібненого 1 столова ложка діжонської гірчиці 1 столова ложка свіжого орегано, подрібненого (можна замінити сухим) 1 столова ложка свіжого зеленого цибулі, дрібно нарізаного 350 г консервованої білої квасолі, без рідини 400 г великих креветок, очищених 1 цибуля-шалот (або ріпчаста), нарізаний тонкими кільцями 1 чашка нарізаних помідорів 6 чашок зеленого листового салату, розірваного на маленькі шматочки сіль мелений перець зелена цибуля для прикраси грінки. Дрібно наріжте орегано і зелена цибуля, цибуля-шалот або ріпчаста — тонкими кільцями, помідори — шматочками. У середній мисці змішайте оцет, часник, цибуля, орегано, діжонську гірчицю і 1/2 чайної ложки меленого перцю. Повільно влийте 1/4 склянки оливкової олії, постійно збиваючи. У великій мисці змішайте квасоля, помідори і цибулю кільцями. Полийте 5 столовими ложками заправки і перемішайте. Перемішайте креветки з рештою 1 столовою ложкою оливкової олії, приправити сіллю і перцем. Розігрійте сковороду на сильному вогні і смажте креветки, щоб стали непрозорими, близько 3 хвилин з кожного боку. Помістіть рвані листя салату на окремі тарілки або блюдо і полийте частиною, що залишилася заправки. Викладіть зверху салат і накрийте кількома креветками. Полийте ще заправки поверх креветок. Додайте трохи сухарів і прикрасьте зеленою цибулею. Подавайте відразу ж.
|