Продукти, які знадобляться для приготування такого салату: один середнього розміру качан листового салату, одна невелика копчена скумбрія, 400 г помідорів, п'ять-шість скибочок білого тостового хліба, 100 г бекону, чотири столові ложки оливкової олії, дві столові ложки лимонного соку, чорний мелений перець і сіль. Порізати на тонкі скибочки бекон. Розігріти суху сковорідку, викласти на неї скибочки бекону і обсмажувати близько 5-7 хвилин на слабкому вогні з двох сторін до хрусткого стану. Тостовий хліб порізати на невеликі кубики, перемішати з двома столовими ложками оливкової олії, викласти на деко і запікати в розігрітій до 220 градусів духовці до хрусткого стану. Копчену скумбрію очистити від шкіри і кісток і її м'якоть нарізати на шматочки невеликого розміру. Помідори розрізати на четвертинки (або на половинки, якщо помідори невеликі). Салат порвати руками і покласти в салатник, на нього зверху викласти рибу, а далі помідори і шматочки хрусткого бекону. Залишки оливкової олії змішати з лимонним соком і додати перець і сіль, цією сумішшю полити салат, а зверху викласти сухарики.