Необхідні для приготування цього салату інгредієнти: половина кілограма кальмарів, п'ять курячих яєць, одна середня морква, третину склянки рису, одна велика ріпчаста цибулина, листя салату, майонез для заправки; для маринаду - половина чайної ложки солі, одна чайна ложка цукру, дві столові ложки оцту. Ріпчасту цибулину необхідно почистити і нарізати соломкою, а потім замаринувати - залити окропом, який потім додати сіль, цукор і оцет. Дати цибулі промаринуватися протягом 15 хвилин, а потім перекласти її в друшляк, щоб стекла рідина. Тушки кальмарів відварити в підсоленій воді (опустити в окріп і варити хвилини три, не більше, щоб м'ясо не стало жорстким). Готові кальмари остудити і порізати соломкою. Курячі яйця круто відварити, почистити і нарізати дрібними кубиками. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Рис відварити до готовності. Всі підготовлені інгредієнти змішати і заправити майонезом, а потім викласти на прикрашену листям салату тарілку.
|