Салат з буряка - смачний і корисний. Він просто готується, але дуже фарбується, так що будьте обережні при його приготуванні. Кількість буряків, необхідної для салату, розраховуйте, виходячи з бажаного обсягу, одержуваного на виході. Буряк в цій страві є головним інгредієнтом, тому якщо ви зваріть її занадто багато, то нічого страшного не станеться - частина її прекрасно буде лежати до свого години в холодильнику.
Для салату буряк можна потерти на тертці або порізати невеликими кубиками. До буряках обов'язково треба додати дрібно порізаний часник. Ну, а далі - справа смаку. На буряках з часником можна зупинитися, заправивши салат оливковою олією або майонезом, а можна і продовжити робити далі.
У буряковий салат, як мінімум, проситься варена морква. Добре виглядає в ньому і консервований зелений горошок, і свіже соковите яблучко. Чим більше інгредієнтів додається до салат з буряка, тим ближче вона буде до класичного вінегрету.
|