Салат «Водна Одисея»: 2 шт. картопля (середня. резмера); 1 банку шпроти; курін. яйця 2 шт.; твердий сир (можна взяти ковбасний сир) 50-70 гр.; 2 шт. морква (середня. розміру); 2 шт. ріпчаста цибуля (середня. розміру); часник 1-2 зубчики; зелень петрушки або кропу для прикраси; ростить. олія для смаження; майонез для заправки. Картоплю відварюємо «в мундирі», очистити від шкірки, потім натираємо його на крупній тертці. Варимо яйця, чистимо і так само натираємо на тертці. Цибулю чистимо і дрібно ріжемо, моркву чистимо і натираємо на крупній тертці, після цього обсмажуємо цибулю і моркву на рослинному маслі в сковороді до золотистого відтінку. Шпроти подрібнюємо виделкою, але перед цим кілька рибок відкладаємо для прикраси. Викладаємо салат шарами в наступному порядку: — картопля (не змащуємо майонезом!); — обсмажені цибулю з морквою; — подрібнені шпроти; — курячі яйця; — тертий сир; — змащуємо майонезом, в нього попередньо видавимо часник. Салат густо прикрашаємо зеленню з боків, а зверху увіткнемо рибки.
|