Салат «Вінегрет»: Буряк (завбільшки з кулачок) 1 шт. Картоплю (з кулачок) 1 шт. (або дрібніше – 2-3 шт.) Морква (10-15 см) 1 шт. (або 2 шт. невеликих) 1 шт. Огірок солоний Капуста квашена 1/2 склянки Горошок зелений, консервований 3/4 склянки Лук ріпчаста (з пів-кулачка) 1 шт. Свіжий огірок і зелену цибулю для аромату – за бажанням Сіль за смаком Масло рослинне 1-2 ст. л. Відваріть до готовності в шкірці буряк, моркву і картоплю. Овочі краще варити у різних посудах, так як час варіння у всіх різне. Охолодіть готові овочі, очистіть і наріжте дрібними кубиками. Солоний огірок наріжте кубиками. Свіжий огірок – так само кубиками. Квашену капусту теж не завадить подрібнити, щоб не тягнулася «нитками». Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками. Якщо є зелений цибулю – дрібно нарубаєте його. З'єднайте всі інгредієнти разом. Додайте до них проціджений від соку горошок (або квасоля), перемішайте, посоліть за смаком. Заправте салат олією.
|