Салат «Перший аркуш календаря»: солодкий болгарський перець (червоний і жовтий); відварні креветки; твердий сир; варені яйця; майонез (або сметана зі спеціями); зелень для прикраси. (продукти для салату можна взяти інші — по смаку й наявності). Салат листковий. Продукти викладаємо на тарілку у формі прямокутного «календарика». Перший шар — нарізаний кубиками солодкий перець Сітка з майонезу Шар відварених креветок (їх можна подрібнити — це за смаком). Знову сітка з майонезу Шар тертого сиру. Сітка майонезу. Тертий яєчний жовток. Сітка майонезу. Тертий яєчний білок. Для додання зібраному «календарику» чіткої прямокутної форми злегка притискаємо з усіх боків великим широким ножем. Обмазуємо верх і боки «календарика» майонезом. Прикрашаємо «календарик». Цифра — з солодкого червоного перцю, букви — з вареної моркви; жовток, зелень, зернятка граната, кілька очищених насіннячок, сніжинки — крупинки натертого білка.
|