Продукти, які будуть необхідні вам для того, щоб приготувати такий салат з печінки: 200 г яловичої печінки, три курячих яйця, один свіжий огірок досить великого розміру, зелений лук, один пучок листя салату, чотири-п'ять столових ложок майонезу, одна столова ложка рослинного масла, зелень петрушки, сіль і чорний мелений перець.
Яловичу печінку слід гарненько промити, а після цього смажити на розігрітій сковороді з рослинною олією до утворення рум'яної скоринки. Потім потрібно почекати поки підсмажена печінка охолоне і порізати тонкою соломкою. Зелену цибулю треба дрібно порубати. Свіжий огірок необхідно вимити і витерти насухо, половинку огірка порізати тонкими кружальцями і відкласти для прикраси салату, другу половинку треба нарізати, як і печінку, соломкою. Курячі яйця потрібно відварити круто, остудити, очистити і розрізати на половинки, а потім порізати тоненькими полукружиями. Зелень петрушки необхідно дрібно нарізати, залишивши кілька гілочок для прикраси. Салатні листя потрібно вимити. В глибокий салатник викласти листя салату, а на нього шаром покласти порізані яйця і полити частиною майонезу. Далі слід викласти суміш з печінки, огірка і зелені петрушки і цибулі, яку попередньо необхідно посолити і поперчити за смаком, залити залишками майонезу. Готовий салат прикрасити огірком і петрушкою.
|