Салат листковий Французький з майонезом: Яйця варені 2 шт. Морква сира 100 г Ріпчаста цибуля-100 г Часник 2 зубки сире Яблуко 200 г (кислий або кисло-солодке) Сир 50-70 р Майонез, суміш мелених перців за смаком. Натираємо на тертці в різні мисочки: яйця, морква, яблука (без шкірки) і сир. Дрібно рубаємо часник. Нарізаємо цибулю, ошпарюємо окропом, потім опускаємо в льодяну воду на 3 хвилини, відкидаємо на сито і даємо стекти воді. Салат викладаємо шарами: цибуля, тонкий шар майонезу, яблуко, тонкий шар майонезу, яйце, тонкий шар майонезу, моркву і часник, тонкий шар майонезу, сир і суміш мелених перців, тонкий шар майонезу. Шари повторити. Прикрасити можна розтертим вареним жовтком або руколою. Ставимо салат в холодильник на годину.
|