Салат «Черепаха»: 200 г курячого філе, 4 яйця, 250 г яблук, 150 г цибулі, 100 г сиру, 100 г волоських горіхів, сіль, майонез. Куряче філе відварити до готовності (варити близько 20 хвилин після закипання). Остудити. Дрібно нарізати. Цибулю дрібно нашаткувати. Залити його окропом і залишити на 10 хвилин. Потім воду злити, цибулю промити в холодній воді (це робиться для того, щоб цибуля не гірчить). Відокремити білки від жовтків. Білки натерти на дрібній тертці. Жовтки натерти на дрібній тертці. Волоські горіхи подрібнити. Кілька горішок залишити цілими. Яблуко натерти на тертці. Сир натерти на дрібній тертці. На плоске блюдо викласти білки у формі овалу, трохи посолити, змастити майонезом. На білки викласти філе, розрівняти, змастити майонезом. На філе викласти цибулю. На цибулю викласти яблуко, змастити майонезом. Столову ложку тертого сиру відкласти, інший сир викласти на яблуко, змастити майонезом. На сир викласти жовтки, змастити майонезом. Посипати горішками. Зробити з цілих горішок лапки, з яйця — голову черепахи. Очі — горошини чорного перцю.
|