Салат » Морська фантазія»: 300 гр (3-4 шт) відварених кальмарів (ріжемо соломкою) 100 гр крабових паличок, колечками (у т. ч. залишити 1-2 палички для прикраси, але не обов'язково) 2-3 шт варених яєць, подрібнити (чим більше яєць, тим смачніше салат) 5-6 аркушів (250 гр) китайського салату (соломкою) 100 гр майонезу 2-3 ст. ложки червоної ікри, можна і більше (у т. ч. 1/2 частина безпосередньо в салат і перемішати, а 1/2 — для прикраси зверху) петрушка і звичайні салатні листя — для прикраси. Підготовка кальмарів: Кальмари очистити і кинути в киплячу ключем воду, киплять всього 2-3 хвилини, як побіліють, виймати (води брати багато, оскільки при малому її кількості кинуті кальмари охолодять воду, поки вона нагріється до кипіння, немає гарантії, що ви точно зможете виміряти час варіння, а воно дуже важливо). Ні в якому разі не використовуємо консервовані кальмари, а тільки натуральні зі шкіркою, хай над ними і треба попрацювати. Вони того варті. Нарізані кальмари, крабові палички, листя китайського салату і подрібнені яйця перемішати, додати майонез і частину ікри (1/2 від рецептури), викласти в тарілку на салатні листя , зверху прикрасити зеленню , колечками крабових паличок і розкидати залишилася ікру.
|