САЛАТ «СНІГОВИК»: 4-5 жмень рису, 2-3 солоних огірка, 1-2 свіжих огірка, 1-2 моркви, 2 яйця, 100 г крабових паличок, яблуко, банка консервованого лосося, лимонний сік, майонез, маслини, маленький шматочок свіжого помідора. Рис, яйця і моркву відварити. Яблуко очистити і дрібно нарізати, консерви розім'яти виделкою. Морква, крабові палички, огірки і яйця дрібно нарізати, залишивши небагато для прикраси (у яйця залишити білок). У салатниці з'єднати рис, огірки, морква, крабові палички, яблуко, яйця, рибу і заправити майонезом і лимонним соком. Салат перемішати і викласти на плоске красиве блюдо у вигляді сніговика, посипати білком, натертим на дрібній тертці. Шапочку зробити з дрібно нарізаних маслин очки і гудзики — з половинок маслин, шарфик — з шкірки огірка і смужок крабових паличок, ніс — з кінчика моркви, рот — з помідора.
|