Салат «Російська вінегрет»: оселедець слабосолона – 150 г філе морква – 2 великих картопля – 2 великих огірок солоний – 3 середніх буряк – 2 великих Для гірчичного соусу вино біле сухе – 2 ст. л. гірчиця – 2 ст. л. без верху масло рослинне – 2 ст. л. оцет – 2 ст. л. бульйон м'ясний – 2 ст. л. цукор – 2 ст. л. яйце (жовток) – 2 Картоплю, буряк і морква вимийте щіткою і окремо щільно загорніть у фольгу; запікайте в розігрітій до 180 °С 40 хв. Остудіть, очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками. Покладіть всі інгредієнти для соусу в каструлю, поставте на вогонь і заважайте, поки не загусне. Перед закипанням зніміть з вогню. Приправте сіллю і перцем. Кількість цукру можна зменшити, але не збільшити. Огірки очистіть від шкірки і насіння і наріжте кубиками. Оселедець наріжте дрібними кубиками, змішайте з огірками і овочами в мисці. Заправте вінегрет гірчичним соусом.
|