Салат «Принцеса»: Консервований лосось 1 банку. Лук 1 шт. Яйця 5-6 шт. Сир 150-200 р. 2 шт. Яблука Консервована кукурудза 0,5 банки. Сіль, чорний мелений перець за смаком. Сік лимона 1 ч. л. Майонез 400 р. Слабосолона сьомга або форель 200-300 р. Червона ікра 1 ст. л. 2 шт. Яйця перепелині Крем-сир 3-4 ст. л. Зелень петрушка і кріп. Відкрити банку консервованого лосося, злити рідину, видалити великі рибні кісточки і розім'яти рибу виделкою. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Яйця відварити, остудити, очистити. Відокремити жовтки від білків. Жовтки розім'яти виделкою, окремо білки натерти на дрібній тертці. Яблука вимити, зрізати шкірку, видалити насіння і натерти на крупній тертці, полити лимонним соком, щоб яблука не потемніли. Викладати салат шарами на блюдо: рибні консерви, цибулю (злегка поперчити), жовтки (посолити), змастити майонезом, яблука, тертий сир, майонез, кукурудза, білки — посолити і перемішати з майонезом. Покрити цією масою всю поверхню салату. Прикрасити салат: Слабосолону сьомгу або форель нарізати тонкими скибочками. Скибочки риби нарізати на більш вузькі смужки. Прикрасити смужками сьомги поверхню салату у вигляді ;плетінки. У центр салату поставити одну або кілька трояндочок з скибочок сьомги. Розкласти половинки перепелиних яєць. По краю, салат можна прикрасити маленькими квіточками з крем-сиру. Для цього потрібно видавити крем-сир (заздалегідь дістати його з холодильника, щоб нагрівся до кімнатної температури) з мішка з насадкою "зірочка". Готовий салат акуратно затягнути харчовою плівкою і дати настоятися близько 12 годин.
|