Салат «Пеньок»: Картопля варена 2 бульби, морква варена 2 — 3 шт., яйця 3 шт., гриби мариновані (опеньки), шинка 200 — 300 гр., майонез, зелень (кріп, петрушка). для приготування млинців: Борошно 1 склянку, молоко 250 мл, яйця 2 шт., паприка 1 — 2 ч. ложки, середня цибулина 1 шт., зелень (петрушка) за смаком, сіль. для приготування оформлення: Сир плавлений м'який, яйця 2 шт., мариновані опеньки, зелень (кріп, петрушка). Для початку випікаємо млинці: З яйця, молока і борошна замішуємо млинцеве тісто. Додаємо в нього паприку, дрібно порізані зелень (за смаком, на фото вона не додавалася) і цибулю. Випікаємо. Промасливаем кожен млинець. З отриманого тесту виходить близько 6 млинців. Тепер готуємо начинку: Відварну картоплю натираємо на крупній тертці, додаємо нарізаний кріп і майонез. Відварену моркву натираємо на тертці і змішуємо з майонезом. Яйця дрібно ріжемо (або натираємо на тертці) і теж змішуємо з майонезом. Гриби дрібно ріжемо і змішуємо із зеленню. Можна додати трошки майонезу. Шинку нарізаємо кубиками або соломкою. Додаємо майонез. Далі — складніше, приступаємо до формування «пенька»: Уздовж столу розстилаємо харчову плівку або пакети. Млинці ріжемо навпіл і викладаємо їх на плівку внахлест (залагоджувати млинці лицьовою стороною вниз і внахлест, щоб ті, що побільше виявилися в кінці, якщо будете закручувати пеньок справа наліво, то це кінець лівий). Кожен млинець промазуємо м'яким сиром. Викладаємо начинку вздовж «млинцевої доріжки» рядами в довільному порядку. Після того як вся начинка буде викладена починаємо закручувати все рулетом (кожну начинку треба щільніше прим'яти до блинчику). Закручувати рулет простіше всього за принципом килимка в суші — обережно підтягуючи і загинаючи пакет. Одержаний «пеньок» ставимо на тарілку. Обрізаємо стирчать кінчики млинців — вони знадобляться нам для коренів. Тепер приступаємо до оформлення: Із залишків тіста формуємо «корінці». Декоруємо їх залишками млинців. Щоб не було видно стиків і «швів» промазуємо поверхню «пенька» м'яким сиром. Не густо!!! Він виконує функцію скрепителя. Своєрідна замазка. Оформляємо «пеньок» грибами і зеленню. При бажанні можна ще й мухоморчик з помідори додати, а то і декілька, це ще більше прикрасять і без того чудовий, красивий салат.
|