Головна » Статті » Рецепти

Салат «Пеньок»
Салат «Пеньок»:

Картопля варена 2 бульби,
морква варена 2 — 3 шт.,
яйця 3 шт.,
гриби мариновані (опеньки),
шинка 200 — 300 гр.,
майонез,
зелень (кріп, петрушка).

для приготування млинців:
Борошно 1 склянку,
молоко 250 мл,
яйця 2 шт.,
паприка 1 — 2 ч. ложки,
середня цибулина 1 шт.,
зелень (петрушка) за смаком,
сіль.

для приготування оформлення:
Сир плавлений м'який,
яйця 2 шт.,
мариновані опеньки,
зелень (кріп, петрушка).

Для початку випікаємо млинці:
З яйця, молока і борошна замішуємо млинцеве тісто. Додаємо в нього паприку, дрібно порізані зелень (за смаком, на фото вона не додавалася) і цибулю. Випікаємо. Промасливаем кожен млинець. З отриманого тесту виходить близько 6 млинців.
Тепер готуємо начинку:
Відварну картоплю натираємо на крупній тертці, додаємо нарізаний кріп і майонез. Відварену моркву натираємо на тертці і змішуємо з майонезом. Яйця дрібно ріжемо (або натираємо на тертці) і теж змішуємо з майонезом. Гриби дрібно ріжемо і змішуємо із зеленню. Можна додати трошки майонезу.
Шинку нарізаємо кубиками або соломкою. Додаємо майонез. Далі — складніше, приступаємо до формування «пенька»: Уздовж столу розстилаємо харчову плівку або пакети. Млинці ріжемо навпіл і викладаємо їх на плівку внахлест (залагоджувати млинці лицьовою стороною вниз і внахлест, щоб ті, що побільше виявилися в кінці, якщо будете закручувати пеньок справа наліво, то це кінець лівий). Кожен млинець промазуємо м'яким сиром. Викладаємо начинку вздовж «млинцевої доріжки» рядами в довільному порядку. Після того як вся начинка буде викладена починаємо закручувати все рулетом (кожну начинку треба щільніше прим'яти до блинчику). Закручувати рулет простіше всього за принципом килимка в суші — обережно підтягуючи і загинаючи пакет. Одержаний «пеньок» ставимо на тарілку. Обрізаємо стирчать кінчики млинців — вони знадобляться нам для коренів.
Тепер приступаємо до оформлення:
Із залишків тіста формуємо «корінці». Декоруємо їх залишками млинців. Щоб не було видно стиків і «швів» промазуємо поверхню «пенька» м'яким сиром. Не густо!!! Він виконує функцію скрепителя. Своєрідна замазка. Оформляємо «пеньок» грибами і зеленню. При бажанні можна ще й мухоморчик з помідори додати, а то і декілька, це ще більше прикрасять і без того чудовий, красивий салат.

Просмотров: 457
Категория: Рецепти |
| Теги: яйця

Рекомендовані рецепти:

Хлібний пудинг з горіхами і яблуками
Ажурні млинці
Креветочний салат по-креольски
Курячий рулет з яблуками і сухофруктами
Сирники
Вівсяне печиво з цукатами, фініками і родзинками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: