Салат «Хлопавка»: Картопля 5-6 шт Яйця 3 шт+5 шт для прикраси Куряче філе 1 шт Цибуля 1 шт Гранат за смаком Майонез Сіль Для прикраси: Кріп Морква 1 шт Буряк 1 шт Огірок. На харчову плівку завтовшки в 1 см викласти відварену в мундирі, картопля і потертий на тертці, у вигляді прямокутника. Добре утрамбувати, посолити і змастити майонезом. Зверху,відступаючи від одного краю викласти порізане на дрібні шматочки відварне куряче філе і полити майонезом. Потім шар дрібно нарізаного лука. Наступний шар — потерті на дрібній тертці яйця і змастити майонезом. Зверху зерна граната. Акуратно згорнути в рулет і загорнути в один шар харчової плівки. Поставити в холодильник. Дістати, звільнити від плівки, укласти швом вниз на блюдо і змастити з усіх боків майонезом. Залишилися яйця розділити білки від жовтків. Білки потерти на тертці половину залити соком буряка для фарбування в рожевий колір. Дати постояти 15 хвилин і відкинути на сито, щоб стекла рідина. Іншою половиною білків присипати боки хлопавки. Забарвленим білком з обох сторін хлопавки викласти смужки навскіс. Потім присипати натертим на тертці огірком у вигляді двох смужок. Потім 2 смужки потертого на терці жовтка. Такі смужки дрібно порізаної зелені. І по середині пофарбований потертий білок.
|