Салат «Футбол»: 1 велика або 2 маленькі баночки консервованого тунця (можна використовувати сайру, горбушу або сардину) 2 картоплини 2 помідора 3 яйця 1 цибулина (або 1 стебло цибулі порею) маслини майонез сіль за смаком зелень для прикраси. Консервовану рибу відкриваємо, трохи зливаємо з неї рідину,розминаємо рибу виделкою і викладаємо шаром на тарілку. Помідори нарізаємо шматочками і викладаємо зверху рибного шару. Відварений остиглий картоплю нарізаємо кубиками й викладаємо зверху помідори. Змащуємо картопляний шар майонезом. Відокремлюємо жовтки від білків охололих яєць. Натираємо на крупній тертці жовток і викладаємо рівним шаром. Зверху змащуємо майонезом. Натираємо на крупній тертці білки і викладаємо з маслин шестикутники. По колу салат посипаємо свіжою зеленню.
|