Рулет «Куршену»: Для тіста: Яйця 4 шт. Вода 4 ст. л. Цукор 120 гр. Борошно 75 гр. Крохмаль 60 гр. Розпушувач 1 ч. л. Для начинки: Сир 200 гр. Сир маскарпоне 150 гр. Масло вершкове 100 гр. Згущене молоко 6 ст. л. Ванілін 1 пакетик. Цукрова пудра-4 ст. л. Борошно просіяти і змішати з крохмалем і розпушувачем. Яйця збити з додаванням теплої води. Додати до яєць цукор і гарненько збити. По одній ложці вмішати борошняну суміш у збиті яйця. Деко змастити вершковим маслом і присипати борошном, влити тісто. Готувати корж в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 – 20 хвилин. Збити згущене молоко з розм'якшеним маслом. Додати сир, ванілін і цукрову пудру, перемішати крем і збити до однорідності. Щільне вологий рушник розкласти на столі. Готовий корж швидким рухом перевернути на рушник. За допомогою рушника акуратно згорнути в рулет і залишити на 3 – 5 хвилин охолонути. Далі, розкрутити рулет і розкласти на ньому всю начинку. Знову згорнути корж в рулет і перекласти на блюдо. Прибрати готовий рулет «Куршену» в холодильник на 1,5 години мінімум. Присипати його цукровою пудрою і прикрасити свіжими ягодами.
|