Головна » Статті » Рецепти

Пиріг-галета з журавлиною
СКЛАД:
Для тесту вам знадобиться:
250 г борошна
Щіпка солі
1 столова ложка цукру
140 г вершкового масла, маргарину або будь-якого іншого жиру
Для начинки:
400 г журавлини
2/3 склянки цукру або за смаком
1 - 1.5 столові ложки крохмалю (в залежності від кількості соку)
Яйце для змащування пирога перед випічкою
ПРИГОТУВАННЯ:
Журавлинну начинку для пирога можна приготувати різними способами. Можна просто змішати ягоди з цукром та крохмалем (можна навіть і без крохмалю), а можна попередньо підварити. І той, і інший варіанти використовуються і припустимі.
Я буду готувати з подвариванием, оскільки, по-перше, це дозволяє контролювати вологість начинки, а, по-друге і найголовніших, змінює її смак.
Начинка виходить рівномірного кисло-солодко-гіркого смаку і в ній не залишається (або майже не залишається) цілих ягід, які при розкушуванні дають явну гіркоту. Все дуже делікатно і передбачувано.
Я готувала пиріг з великою журавлиною і тому розрізала ягоди навпіл, якщо у вас буде дрібна лісова журавлина, то достатньо буде розрізати тільки великі або, як варіант, наколоти їх голкою.
Додайте цукор, перемішайте і залиште при кімнатній температурі поки журавлина не дасть сік. Зазвичай рекомендується засипати журавлину цукром напередодні і залишити на ніч.
Додайте крохмаль, розмішайте і акуратно прогрійте ягідну суміш до загустіння. Прогрівайте дуже акуратно, поступово, при делікатному помішуванні.
Дайте повністю охолонути до кімнатної температури).Для тесту розітріть борошно з подрібненим холодним маслом в крупку.
Бажано це зробити досить швидко, щоб не розтануло масло, і, як результат, тісто не вийшло жорстким.
Додайте холодну воду, щоб крупка зв'язалася в тісто.
Готове тісто покладіть в пакет і поставте у холодильник як мінімум на 30 - 40 хвилин, а можна навіть приготувати його напередодні і залишити в холодильнику на добу.
Розкачайте тісто в коло діаметром 30 - 40 см.
Викладіть журавлинну начинку, залишивши вільними 3 - 4 см по краю.
Загорніть вільні краї тіста, щоб начинка була частково прикрита. Загортайте вільно - складочками, защипами, загалом, як зручно.
Шматочки тіста, які можуть утворитися при загвинчуванні (випадково відірвалося або ви його самі отщипнули, щоб вирівняти край), подрібніть і покладіть зверху на начинку.
Змастіть пиріг збовтаним з невеликою кількістю води яйцем.
Випікайте в розігрітій до 210 С духовці до легкого зарумянивания (близько 20 хвилин). Перші 5 - 7 хвилин поставте деко з пирогом на самий низ духовки, щоб краще пропеклось денце, а потім вставте в центр і там вже до готовності.
Дайте застигнути і можна кликати до столу.
Приємного вам чаювання!
Просмотров: 771
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріг, тісто

Рекомендовані рецепти:

Закуска "Морське чудо"
Мигдальний рулет з шоколадним кремом
Террін з печінки індички з абрикосами і коньяком
Вівсяні козинаки з сухофруктами
Кабачковий пиріг з сиром і м'ятою
Домашні чебуреки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: