Головна » Статті » Рецепти |
Пиріг-галета з журавлиною
СКЛАД: Для тесту вам знадобиться: 250 г борошна Щіпка солі 1 столова ложка цукру 140 г вершкового масла, маргарину або будь-якого іншого жиру Для начинки: 400 г журавлини 2/3 склянки цукру або за смаком 1 - 1.5 столові ложки крохмалю (в залежності від кількості соку) Яйце для змащування пирога перед випічкою ПРИГОТУВАННЯ: Журавлинну начинку для пирога можна приготувати різними способами. Можна просто змішати ягоди з цукром та крохмалем (можна навіть і без крохмалю), а можна попередньо підварити. І той, і інший варіанти використовуються і припустимі. Я буду готувати з подвариванием, оскільки, по-перше, це дозволяє контролювати вологість начинки, а, по-друге і найголовніших, змінює її смак. Начинка виходить рівномірного кисло-солодко-гіркого смаку і в ній не залишається (або майже не залишається) цілих ягід, які при розкушуванні дають явну гіркоту. Все дуже делікатно і передбачувано. Я готувала пиріг з великою журавлиною і тому розрізала ягоди навпіл, якщо у вас буде дрібна лісова журавлина, то достатньо буде розрізати тільки великі або, як варіант, наколоти їх голкою. Додайте цукор, перемішайте і залиште при кімнатній температурі поки журавлина не дасть сік. Зазвичай рекомендується засипати журавлину цукром напередодні і залишити на ніч. Додайте крохмаль, розмішайте і акуратно прогрійте ягідну суміш до загустіння. Прогрівайте дуже акуратно, поступово, при делікатному помішуванні. Дайте повністю охолонути до кімнатної температури).Для тесту розітріть борошно з подрібненим холодним маслом в крупку. Бажано це зробити досить швидко, щоб не розтануло масло, і, як результат, тісто не вийшло жорстким. Додайте холодну воду, щоб крупка зв'язалася в тісто. Готове тісто покладіть в пакет і поставте у холодильник як мінімум на 30 - 40 хвилин, а можна навіть приготувати його напередодні і залишити в холодильнику на добу. Розкачайте тісто в коло діаметром 30 - 40 см. Викладіть журавлинну начинку, залишивши вільними 3 - 4 см по краю. Загорніть вільні краї тіста, щоб начинка була частково прикрита. Загортайте вільно - складочками, защипами, загалом, як зручно. Шматочки тіста, які можуть утворитися при загвинчуванні (випадково відірвалося або ви його самі отщипнули, щоб вирівняти край), подрібніть і покладіть зверху на начинку. Змастіть пиріг збовтаним з невеликою кількістю води яйцем. Випікайте в розігрітій до 210 С духовці до легкого зарумянивания (близько 20 хвилин). Перші 5 - 7 хвилин поставте деко з пирогом на самий низ духовки, щоб краще пропеклось денце, а потім вставте в центр і там вже до готовності. Дайте застигнути і можна кликати до столу. Приємного вам чаювання! | |
Просмотров: 835 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |