Рулет «Полуниця з вершками»: яйця 4 шт. цукор 4 ст. ложки ванільний цукор 1 пакетик борошно 4 ст. ложки рослинна олія (без запаху) 4 ст. ложки розпушувач ч. ложки щіпка солі. Крем: жирні вершки (не менше 30%) 350 мл білий шоколад 50 р. сах. пудра 1 ст. ложка загущувач для вершків 1 пакетик (8 г) Крім того: свіжа полуниця 300 р. Для крему: шоколад нарізати, викласти в каструльку з 150 мл вершків і розтопити на слабкому вогні, час від часу помішуючи. Потім остудити. Збити 200 мл вершків з цукровою пудрою і загусником для вершків. Поступово додати охолоджену суміш з білим шоколадом. Готовий крем прибрати в холодильник на 30 хвилин. Для тіста збити білки, поступово додавши 2 ст. ложки цукру і дрібку солі. Жовтки збити з цукром і ваніліном. Не припиняючи збивання, поступово влити олію. Акуратно вмішати жовткову суміш до білкової маси. Поступово додати борошно, змішану з розпушувачем. Деко (36х28 см) застелити пергаментом, який змастити рослинним маслом. Акуратно викласти приготоване тісто. Випікати в розігрітій до 180 С духовці 15 — 20 хвилин до золотистого кольору. Випечений пласт накрити кухонним рушником, швидко перевернути і видалити пергамент. Акуратно згорнути ще гарячий пласт в рулет разом з рушником. Залишити остигати. Полуницю нарізати на невеликі кубики (залишити кілька ягід для прикраси). Остиглий рулет розгорнути, промазати кремом (залишити трохи для прикраси). На крем рівномірно викласти полуницю. Згорнути в рулет. Краї підрівняти. Готовий рулет змастити залишилися кремом, прикрасити ягодами полуниці і шоколадною стружкою. Подавати охолодженим.
|