Ситний салат. поєднує в собі досить незвичайний і цікавий набір інгредієнтів. Для того, щоб приготувати цей салат вам знадобляться наступні продукти: три-чотири картоплини, 250 грамів відвареного або смаженого м'яса (свинини або яловичини), два курячих яйця, одне яблуко, два солоних огірка, одна невелика оселедець, дві середніх буряків; для соусу - п'ять столових ложок сметани, одна їдальня ложка тертого хрону, дві столові ложки оцту, одна чайна ложка гірчиці, половина склянки попередньо подрібненої зелені петрушки і кропу. Оселедець необхідно очистити і вимочити. Буряк слід відварити до готовності, потрібно відварити картоплю в мундирі, курячі яйця зварити круто. Приготувати соус, змішавши сметану, тертий хрін, оцет, гірчицю і подрібнений кріп і петрушку. Варений буряк і картоплю очистити від шкірки і потім нарізати кубиками. Яблуко почистити, вирізати з нього серцевиною, після чого дрібно порізати. М'ясо, оселедець і солоні огірки порізати на дрібні шматочки. Всі інгредієнти з'єднати, заправивши підготовленим соусом і добре перемішати. Готовий салат прикрасити нарізаними вареними яйцями і скибочками огірка.
|