Ось другий варіант приготування домашніх ролів. Це дуже смачно і як мені здається оригінальніше. До того ж такі роли з огірків з сьомгою готуються куди простіше. Рис не випадає і скручувати рулети не треба, тут рис накладається в "човники" з огірків. Для початку готуємо ці самі "човники", огірочки промиваємо і попки зрізаємо. Потім рівно навпіл огірочки розрізаємо і внутрішність самого огірочка акуратно виймаємо. Виходить човник, ось цю човник (одну довгу) треба на багато маленьких нарізати, приблизно з сірникову коробка довжиною.
Рис відварюємо і оцту трохи додаємо (прямо в гарячий рис), перемішуємо. Потім чекаємо, поки наш рис охолоне. Остиглий рис накладаємо на кожну "човник" з огірка з гіркою, формуючи такий собі кульку. Найтонші полички сьомги або форелі нарізаємо і акуратно зверху на рис накладаємо, як на картинці. Виходить дуже красиве блюдо, навіть шкода таку красу є.)) Подавати до столу відразу або дати роллам трохи охолодитися в холодильнику. Приємного!
|