Різдвяний вінок «Олів'є»: картопля середня 4 шт зелений горошок 1 банка відварне м'ясо або варена ковбаса 500 г огірки свіжі 2 шт огірки мариновані 3 шт цибулю середній 1 шт яйця 4 шт морква середня 1 шт майонез 250 г сіль чорний перець зелень. Відваріть картоплю, моркву, яйця. Очистіть, наріжте кубиками. М'ясо або ковбасу, цибулю і огірки теж наріжте кубиками. Змішайте інгредієнти, додайте горошок, посоліть, поперчіть за смаком, заправте майонезом і додайте нарізану зелень. Салат «Олів'є» викласти на плоскому блюді кільцем навколо склянки або відповідної за розміром баночки, вирівняти ложкою поверхню, змастити майонезом або сметаною, потім банку видалити. Прикрасити зверху гілочками зелені, зеленим горошком і зернами кукурудзи, зірочками з солодкого червоного перцю та сиру, в якості імітації снігу використовувати тертий яєчний білок.
|