Головна » Статті » Рецепти

Різдвяні козуля з пряникового тіста
Цікаві та смачні фігурки з пряникового тіста.
Список продуктів: триста грамів пшеничного борошна, чотириста грамів житнього борошна, по одному стакану молока і меду, п'ять яєчних желточков, мелені прянощі (аніс, кардамон, кориця, гвоздика) - дві чайн. ложки, дві столів. ложки цукру, пів чайної ложки розпушувача, чотири столів. ложки топленого масла. Глазур: цукрова пудра і лимонний сік.

Процес приготування:

Молоко з маслом підігріваємо приблизно до 60 градусів і з'єднуємо з медом, прянощами, просіяним житнього та пшеничного борошном і розпушувачем. Розтираємо жовтки з цукром і додаємо їх в тісто. Гарненько вимішуємо тісто, вибиваючи його об стільницю. Прибираємо тісто на півгодини в холодильник.

Розкачуємо тісто шаром близько сантиметра, формочками або ножем вирізаємо фігурки ангелів, тварин і т.д. Розкладаємо фігурки на деку подалі один від одного і випікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів 10 -12 хвилин.

Остуджуємо фігурки та покриваємо їх глазур'ю. Для глазурі робимо пасту із суміші лимонного соку і цукрової пудри і наносимо її на фігурки. Можна прикрасити козуля кольоровою посипкою, готовими їстівними «перлинами» і т.д.
Просмотров: 651
Категория: Рецепти |
| Теги: фігурки, тісто

Рекомендовані рецепти:

Закритий лимонний пиріг
Мафіни з мигдалем і цукатами
"Крем-брюле" з сиру
Оселедець у східному стилі
Паштет по-східному
Апельсиновий пиріг з оливковою олією
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: