Цікаві та смачні фігурки з пряникового тіста. Список продуктів:триста грамів пшеничного борошна, чотириста грамів житнього борошна, по одному стакану молока і меду, п'ять яєчних желточков, мелені прянощі (аніс, кардамон, кориця, гвоздика) - дві чайн. ложки, дві столів. ложки цукру, пів чайної ложки розпушувача, чотири столів. ложки топленого масла. Глазур: цукрова пудра і лимонний сік.
Процес приготування:
Молоко з маслом підігріваємо приблизно до 60 градусів і з'єднуємо з медом, прянощами, просіяним житнього та пшеничного борошном і розпушувачем. Розтираємо жовтки з цукром і додаємо їх в тісто. Гарненько вимішуємо тісто, вибиваючи його об стільницю. Прибираємо тісто на півгодини в холодильник.
Розкачуємо тісто шаром близько сантиметра, формочками або ножем вирізаємо фігурки ангелів, тварин і т.д. Розкладаємо фігурки на деку подалі один від одного і випікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів 10 -12 хвилин.
Остуджуємо фігурки та покриваємо їх глазур'ю. Для глазурі робимо пасту із суміші лимонного соку і цукрової пудри і наносимо її на фігурки. Можна прикрасити козуля кольоровою посипкою, готовими їстівними «перлинами» і т.д.