Цей салат можна до східної кухні віднести, в нього додається ароматна спеція "Зіра", а це головний інгредієнт багатьох східних страв. Спецію необхідно неодмінно обсмажити і смажити треба (правльно смажити) саме на сухій сковорідці. До "Зіре" треба так само і мелений коріандр додати, трохи підсмажити, потім вже теплі спеції до готового салату додаємо, тобто в самому кінці. Інгредієнти для салату: рис, шпинат свіжий, оливки чорні (тут підійдуть будь-які, хоч з кісточками, хоч без кісточок), потрібен ще часник, кріп, петрушка і цибуля зелений, м'ята свіжа (дивовижну нотку свіжості додає), йогурт, лимонний сік зі свіжого лимона і спеції, про них сказано вище.
Рис треба відварювати, відварюємо не у воді, а в бульйоні. Відварений рис на сито викладаємо і даємо йому охолонути. Свіжу зелень все треба промити і просушити паперовим рушником, порізати, оливки нарізати. Змішуємо все, йогуртом і заправляємо лимонним соком і спеції теплі додаємо. Приємного!