Список необхідних інгредієнтів: 60 грамів рису, половина літра молока, 40 г вершкового масла, 40 грамів цукрового піску, один пакетик ванільного цукру, чотири яйця, цедра з одного лимона, половина кілограма яблук, трошки волоських горіхів, попередньо подрібнених, і трохи кориці. Відварений заздалегідь рис слід прокип'ятити в молоці, яке потрібно трохи підсолити, протягом приблизно п'яти хвилин, а потім зняти його з вогню і дати постояти близько десяти хвилин для упрівання. Після кашу потрібно змішати з яєчними жовтками і цукром, додати туди ж збиті білки і вершкове масло і розділити отриману масу на дві частини. Жароміцну форму добре змастити маслом і посипати сухарями і покласти в неї одну частину рисової суміші. Яблука необхідно порізати, обваляти їх у кориці, можна додати трохи дрібно натертих волоських горіхів і покласти у форму на рис, а потім зверху прикрити другою частиною рису і запікати в духовці при температурі 180 градусів. Коли страва буде готове, потрібно буде два білки збити в піну з половиною склянки цукрового піску і викласти отриману масу на верх запіканки. Після цього форму повернути в духовку і запікати ще хвилин 5-7.
|