Рис жасмин з овочами і куркою: рис жасмин 400гр куряче філе 2шт (близько 400гр) печериці 500гр болгарський перець 1 великий (краще червоний) чилі-перець 1/2 стручка (або 1/3ч.л. пластівців сушеного перцю) цибуля ріпчаста 1 головка кінза маленький пучок (близько 50гр) імбир 1ч.л. тертого свіжого кореня сік 1/2 лимона сіль рослинна олія для смаження. Відварити рис: у каструлю налити 700мл води, довести до кипіння, всипати рис і перемішати. як тільки закипить — вогонь зменшити на мінімум і готувати під кришкою близько 12-14 хвилин (щоб увібралася вся вода). Поки вариться рис підготувати інші інгредієнти: куряче філе нарізати брусочками, печериці — пластинками, перець — соломкою, цибулю — півкільцями, кінзу крупно порубати. У сковороді- " вок " чи звичайної глибокій сковороді на розігрітому рослинному маслі обсмажити курку до готовності, викласти в миску і відставити. У сковороду викласти цибулю і періодично перемішуючи смажити до прозорості, додати до цибулі болгарський і чилі перець і продовжувати смажити при переодічеськом перемішуванні до м'якості перцю, викласти в миску і відставити. У сковороду викласти печериці і обсмажуємо їх до готовності. До печерицям додати курку, цибулю і перець, кинзу, лимонний сік, тертий імбир, сіль. Гарненько перемішати. Викласти до овочів і курці рис, перемішати і прогріти разом 1-2 хвилини.
|