Головна » Статті » Рецепти

Рис по-болгарськи
У нас це блюдо відоме як рис з овочами (або плов з овочами), причому, готується воно в самих різних варіантах і варіаціях.

Інгредієнти: 250 г рису (круглозерного), два солодких болгарських перцю, дві цибулини, п'ять помідорів, рослинна олія, часник за смаком, петрушка, сіль, червоний і чорний мелений перець, паприка.

Цибулю і перець ріжемо кубиками, помідори - невеликими шматочками, дрібно рубаємо часник і петрушку. У каструлі з товстим дном або в казані розігріваємо олію. Обсмажуємо цибулю, перець. Через кілька хвилин додаємо помідори, обидва види меленого перцю, мелену паприку. Тушкуємо під кришкою хвилин п'ять, і всипаємо рис. Заливаємо його окропом на півтора пальця вище рівня рису, солимо за смаком. Спочатку готуємо на сильному вогні, а коли рис майже вбере воду - вогонь робимо мінімальним і готуємо до повного випаровування рідини. За пару хвилин до готовності додаємо петрушку, часник, можна додати консервований зелений горошок або консервовану кукурудзу (це за бажанням). Даємо рису настоятися під кришкою і подаємо до столу.
Набір овочів може бути довільним, тут важливий сам спосіб приготування і поєднання продуктів.
Просмотров: 620
Категория: Рецепти |
| Теги: перець, рис

Рекомендовані рецепти:

Тістечка "Полуниця в шоколаді"
Смажений рис з ананасом
Цукерки "Вершкові тягучки"
Торт "Медовик"
Шашлички з індички з беконом
Трюфелі з білого шоколаду, шафрану і сушеного абрикоса
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: