На цей рецепт я якось випадково натрапила в мережі Інтернет і він мене зацікавив. Мені сподобалося, що в ньому використовується велика кількість моркви - її просто обожнює мій син, а також присутність у складі морської риби, продукту, який також дуже корисний його зростаючому організму. До того ж страва була досить апетитно описано, і я вирішила спробувати приготувати його, про що абсолютно не пошкодувала. Так як вийшло дивно смачно! Тепер ділюся цим рецептом. Для початку наведу список необхідних інгредієнтів: 400-500 грамів філе морської риби, 2-3 великі морквини, одна велика цибулина, 70-80 грамів чорносливу, 70-80 грамів будь-якого твердого сиру, 250 г майонезу, 2-3 яйця, 2 столові ложки борошна, 1,5 столових ложки соняшникової олії, сіль, перець, зелень.
Моркву необхідно натерти на крупній тертці і викласти в, попередньо змащену невеликою кількістю соняшникової олії, форму (невелика кількість тертої моркви залишити для прикраси). Злегка посолити. Рибу порізати на невеликі шматочки, посолити, поперчити і трохи обсмажити, потім остудити і викласти рівномірно на шар моркви. Наступним шаром викласти дрібно нарізаний чорнослив. Далі йде шар цибулі, порізаного кільцями, потім тертий сир, подрібнену зелень і залишки тертої моркви. Все це залити сумішшю з майонезу, яєць, олії та борошна. Запікати в духовці при температурі 200 градусів до готовності - верх повинен добре підрум'янитися.
|